A tényleges életfogytiglan – a tényleges bűnhődés - Solt, Ágnes (Erdélyi Jogélet, 2024)
A tényleges életfogytig tartó szabadságvesztés büntetés jogintézménye kizárja az elítélt mentalitásában bekövetkező pozitív irányú változás lehetőségét, miközben a hosszú ítélet alatt az elítéltek személyiségfejlődésére van esély. A dolgozat célja, hogy kérdéseket vessen fel a tényleges életfogytiglan szabadságvesztés büntetés intézményével kapcsolatban, valamint megmutassa, hogyan változik és milyen hatások érik a bűnös, társadalomból kitaszított és évtizedeken keresztül fogva tartott személyt.