Franchise-szerződés – jogok és kötelezettségek joggazdaságtani nézőpontból - Reines, János (Erdélyi Jogélet, 2025)
Here is the translation of your text into Hungarian: A Polgári Törvénykönyv kodifikációja során a jogirodalom éles kritikával illette a franchise szerződés kodifikációját, mind a szabályozás szükségessége, mind pedig a normatív anyag tartalma szempontjából. Jelen tanulmány célja, hogy új impulzusokat adjon ehhez a vitához a jogi gazdaságtan szemszögéből, amely több ponton is észlelhető az Egyesült Államok jogalkotásában.