Szerződési szabadság a hivatásos sporttevékenység tükrében - Székely, Botond (Erdélyi Jogélet, 2025)
A tanulmány a szerződéses szabadság elvét vizsgálja a hivatásos sportolók jogviszonyai kontextusában. Elemzi a sportolók és a sportegyesületek közötti jogviszonyokra vonatkozó kereteket és normákat, különös figyelmet fordítva a sportegyesületek önszabályozó szerepére. Az ilyen szervezetek által meghatározott szabályok jelentősen befolyásolják, és gyakran korlátozzák a sportolók szerződéses szabadságát. A tanulmány célja, hogy kiemelje ezen korlátozások jogszerűségét és szükségességét, valamint feltárja, hogyan illeszkednek azok a szerződéses szabadság elvéhez és az alkotmányos jogokhoz.