A locatio conductióval kapcsolatos kutatások Molnár Imre életművében - Pókecz Kovács, Attila (Erdélyi Jogélet, 2025)
Molnár Imre (1934–2016) életművében jelentős szerepet játszanak a római bérleti szerződésekkel (locatio conductio) kapcsolatos kutatások és az ezekből született tanulmányok, írások. Idegennyelv-tudásának köszönhetően törekedett arra, hogy tudományos eredményeit német, olasz és angol nyelven is publikálja, ami a szakterület nemzetközi elismertségét hozta meg számára. Tanársegédként 1968-ban kezdte el a klasszikus római jogi bérleti viszonyok tanulmányozását. Többéves kutatómunka eredményeként 1977-ben védte meg kandidátusi disszertációját Locatio Conductio a klasszikus római jogban címmel. A megvédése óta megjelent fontos tudományos munkákkal kiegészített kandidátusi disszertációja 2013-ban jelent meg Szegeden ugyanazzal a címmel.