A csalárd csődbűncselekmény a román büntetőjogban - Kádár, Hunor (Erdélyi Jogélet, 2025)
A szerző a jelen tanulmányban részletesen ismerteti a román Büntető törvénykönyvben először 2014-ben szabályozott csalárd csődbűncselekményt. Klasszikus módon elemzi a bűncselekményt, bemutatja annak tárgyát, alanyát, tárgyi és alanyi oldalát. Elemzi továbbá a fizetésképtelenség ténybeli vagy jogi fennállásának szükségességét, valamint a jelen bűncselekménynek egyéb bűncselekményekhez való viszonyát.